Terug
Risotto ai funghi
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 l groentebouillon
2 sjalotten
100 g boter
300 g risottorijst
150 ml witte wijn
300 g paddenstoelenmix
2 teentjes knoflook
½ bosje tijm
50 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g pecorino romano kaas
½ bosje peterselie
Olijfolie
Zout en versgemalen peper

Extra nodig: pan met dikke bodem

Bereiding
Risotto ai funghi

Verwarm de bouillon. Pel en snipper de sjalotten. Verwarm een scheutje olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak circa 1 minuut mee. Blus de rijst af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door.
Snij de paddenstoelen in reepjes. Pel en snij de knoflook fijn. Ris de tijm van de takjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook en tijm toe. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper.
Rasp de pecorino. Haal de risotto van het vuur en roer de Parmezaanse kaas, pecorino, paddenstoelen en de rest van de boter door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper.
Snij de peterselie fijn en strooi over de risotto.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 l groentebouillon
2 sjalotten
100 g boter
300 g risottorijst
150 ml witte wijn
300 g paddenstoelenmix
2 teentjes knoflook
½ bosje tijm
50 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g pecorino romano kaas
½ bosje peterselie
Olijfolie
Zout en versgemalen peper

Extra nodig: pan met dikke bodem

Deel
Gerelateerd