Terug
Penne al forno
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 70 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 ui
2-3 tenen knoflook
5 el olijfolie
1 blikje tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten
300 g Siciliaanse worstjes
1 basilicumplantje
350 g penne
2 bollen buffelmozzarella
100 g Parmezaanse kaas
3 eieren
Zout en peper

Extra nodig: ovenschaal (30x20 cm), rasp

Bereiding
Penne al forno

Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflooktenen fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten al roerend mee. Voeg de gepelde tomaten met sap en 200 ml water toe. Breng de saus aan de kook en laat deze zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.


Snij de worsten open en haal de vulling eruit. Gooi het velletje weg. Draai kleine gehaktballetjes van het worstvlees. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes mooi bruin.
Voeg ze toe aan de saus.
Snij 6 basilicumblaadjes fijn, voeg ze toe aan de saus en laat de saus nog een kwartiertje sudderen.
Kook intussen de penne, in ruim kokend water met wat zout, beetgaar. Halveer de mozzarellabollen en snij de helften in plakken. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los in een kommetje.
Verwarm de oven voor op 200 graden.


Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een derde van de saus over de schaal. Verdeel hierover de helft van de penne. Beleg met de helft van de mozzarella. Verdeel hierover weer een derde van de saus met balletjes en bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de overige penne hierover. Schenk de eieren over het gerecht.
Schep hierop de laatste saus en balletjes. Beleg met mozzarella en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak de penne al forno 25-35 minuten in de hete oven.
Garneer de penne al forno met de rest van de basilicum.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 70 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 ui
2-3 tenen knoflook
5 el olijfolie
1 blikje tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten
300 g Siciliaanse worstjes
1 basilicumplantje
350 g penne
2 bollen buffelmozzarella
100 g Parmezaanse kaas
3 eieren
Zout en peper

Extra nodig: ovenschaal (30x20 cm), rasp

Deel