Terug
Broodje Kipragout
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

125 g roomboter

½ citroen

500 ml gevogeltefond

500 g kipfilet

½ bosje rozemarijn

½ bosje tijm

100 g bloem

½ bosje bieslook

½ bosje peterselie

250 g kastanjechampignons

125 ml slagroom

Zout en peper

4 harde grote broodjes

 

Extra nodig: schuimspaan, pan, braadpan met dikke bodem, garde

Bereiding
Broodje Kipragout

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snij de knoflook. Verwarm 1 eetlepel boter in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Pers een halve citroen uit en voeg samen met de gevogeltefond, rozemarijn en tijm toe aan de braadpan. Breng op smaak met zout en peper. Leg de kipfilet in de bouillon en laat in circa 15 minuten gaar worden. Keer ze halverwege. Schep de kipfilet met een schuimspaan uit de bouillon en snij de kip in stukjes.

Verwarm de rest van de boter in een braadpan en roer de bloem erdoor. Laat de bloem circa 2 minuten garen in de boter en schenk dan beetje bij beetje de bouillon erbij. Roer goed door met een garde tot er een gladde saus ontstaat. Hak de bieslook en de peterselie. Snij de champignons in vieren. Laat de saus circa 15 minuten garen en voeg dan de kip, slagroom, champignons, bieslook en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de kapjes van het brood en hol uit. Schep de ragout in de broodjes.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

125 g roomboter

½ citroen

500 ml gevogeltefond

500 g kipfilet

½ bosje rozemarijn

½ bosje tijm

100 g bloem

½ bosje bieslook

½ bosje peterselie

250 g kastanjechampignons

125 ml slagroom

Zout en peper

4 harde grote broodjes

 

Extra nodig: schuimspaan, pan, braadpan met dikke bodem, garde

Deel