Terug
Hollands Vispotje
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 blik gepelde tomaten in stukjes

2-3 sjalotten

3 tenen knoflook

200 g winterpeen

1 venkelknol

500 g vastkokende aardappelen

3 el olijfolie

200 ml droge witte wijn

1 bosje peterselie

200 g zalmfilet

280 g scholfilet

100 g Hollandse garnalen

Zout en peper

1 eetlepel grove mosterd

60 ml slagroom

 

Extra nodig: braadpan met deksel

Bereiding
Hollands Vispotje

Pel, halveer en snij de sjalotten in halve ringen. Pel en hak de knoflooktenen fijn. Snij de winterpeen in plakjes (halveer een dikker exemplaar en snij de helften dan in plakjes). Snij de venkel in stukken van 3-4 cm. Schil en snij de aardappelen in stukken van 2-3 cm. Doe de gepelde tomatenstukjes in een vergiet en laat het sap weglopen.

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotten, knoflook, winterpeen, venkel en aardappelen 3 minuten aan. Voeg de tomatenblokjes, witte wijn, 2 dl water, zout en peper toe en breng het aan de kook. Laat de groenten afgedekt 15 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.

Snij de zalmfilet en scholfilet in stukken en voeg ze toe aan de pan. Laat 8-10 minuten koken, tot de vis net gaar is. Voeg de garnalen toe en breng het gerecht op smaak met de mosterd en evt. nog wat zout en peper. Snij de peterselie fijn en roer erdoor. Schenk de room over het gerecht.

 

Tip:

Lekker met geroosterd brood met wat gezouten boter erbij.

Vervang ook eens een deel van de vis door mosselen.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 blik gepelde tomaten in stukjes

2-3 sjalotten

3 tenen knoflook

200 g winterpeen

1 venkelknol

500 g vastkokende aardappelen

3 el olijfolie

200 ml droge witte wijn

1 bosje peterselie

200 g zalmfilet

280 g scholfilet

100 g Hollandse garnalen

Zout en peper

1 eetlepel grove mosterd

60 ml slagroom

 

Extra nodig: braadpan met deksel

Deel