Terug
Rollade met rozemarijn, spek en appels
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 70 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

3 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

1 varkensrollade (750 g), zonder netje of touw

Zout en peper

2-3 el olijfolie

50 g ontbijtspek (plakjes of blokjes)

2-3 middelgrote appels

2 rode uien

 

Extra nodig: keukentouw, ovenschaal, kernthermometer (optioneel)

Bereiding
Rollade met rozemarijn, spek en appels

Verwarm de oven voor op 175°C.

Pel en snij de knoflooktenen in plakjes. Knip de rozemarijn in plukjes. Kerf met een scherp mesje inkepingen rondom in de rollade. Wrijf het vlees in met zout, peper en olijfolie. Steek in elke inkeping een plakje knoflook met een plukje rozemarijn. Bind de rollade op met keukentouw en leg in een ovenschaal.

 

Braad de rollade 60-75 minuten in de oven (of tot een kerntemperatuur van 70°C). Bedruip het vlees af en toe met het braadvocht.

Snij de appels in 8 parten en verwijder het klokhuis. Pel en snij de rode uien in smalle partjes van een halve centimeter. Voeg na 30 minuten de appels, rode ui en het spek toe aan de ovenschaal. Schep af en toe om.

 

Serveren: snij de rollade in dunne plakjes en serveer ze met de appels, spek en uien op de borden.

 

 

TIPS:

- Laat de rollade 10 minuten voor het aansnijden rusten.

- Voeg na het braden wat mosterd toe aan het braadvocht.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 70 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

3 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

1 varkensrollade (750 g), zonder netje of touw

Zout en peper

2-3 el olijfolie

50 g ontbijtspek (plakjes of blokjes)

2-3 middelgrote appels

2 rode uien

 

Extra nodig: keukentouw, ovenschaal, kernthermometer (optioneel)

Deel