Terug
Gratin van knolselderij, aardappel en spek
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 35 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

500 g knolselderij

500 g aardappelen

Zout en peper

3 takjes rozemarijn

6 plakjes ontbijtspek

Boter of olijfolie om in te invetten

2 dl slagroom

Bereiding
Gratin van knolselderij, aardappel en spek

Verwarm de oven voor op 175°C.

Schil en snij de aardappelen en knolselderij in plakjes van ongeveer gelijk formaat.

Vet een ovenschaal in en rangschik om en om aardappel- en knolselderij dakpansgewijs in de ovenschaal (zodat de groenten iets schuin rechtop staan). Bestrooi met zout en peper. Snij de plakjes spek in drieën. Knip plukjes van de rozemarijn. Steek hier en daar stukjes spek en plukjes rozemarijn tussen de aardappel en knolselderij en schenk de slagroom erover. Bak het gerecht ongeveer 35 minuten in de oven, tot de groenten gaar en mooi goudbruin gebakken zijn.

 

TIP:

Druk eventueel halverwege de baktijd de groenten wat aan en sprenkel er nog een beetje olijfolie over. Dat bakt lekker krokant.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 35 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

500 g knolselderij

500 g aardappelen

Zout en peper

3 takjes rozemarijn

6 plakjes ontbijtspek

Boter of olijfolie om in te invetten

2 dl slagroom

Deel