Terug
Perencrumble met pecannoten
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 25 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

8 peren

1 citroen

5 el vloeibare honing

150 g pecannoten

180 g koude boter + extra om in te vetten

150 g suiker

100 g bloem

50 g havervlokken

½ tl kaneelpoeder

Poedersuiker om te bestuiven

Luxe ijsdessert 3 chocolades

 

Extra nodig: ovenschaal

Bereiding
Perencrumble met pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snij de peren in stukjes. Pers de helft van de citroen uit, giet met de honing bij de peren en meng goed door. Schep de peren in de ingevette ovenschaal.

Hak de pecannoten fijn. Meng de boter, suiker, bloem, havervlokken, kaneel en de pecannoten door elkaar en wrijf met beide handen door het mengsel tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de ovenschaal en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. Serveer met een bolletje ijs.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 25 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

8 peren

1 citroen

5 el vloeibare honing

150 g pecannoten

180 g koude boter + extra om in te vetten

150 g suiker

100 g bloem

50 g havervlokken

½ tl kaneelpoeder

Poedersuiker om te bestuiven

Luxe ijsdessert 3 chocolades

 

Extra nodig: ovenschaal

Deel