Terug
Borrelbrood met pesto en bresaola
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

100 g luxe kaaspunt

200 g mozzarella

50 g pijnboompitten

1 teentje knoflook

Zeezout

½ bosje peterselie

½ bosje basilicum

100 ml Portugese olijfolie

1 ciabatta  

60 g roomboter

80 g Italiaanse bresaola

 

Extra nodig: blokrasp, vijzel of keukenmachine, aluminiumfolie

 

Bereiding
Borrelbrood met pesto en bresaola

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Rasp de luxe kaaspunt. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Pel de knoflook en stamp de knoflook met een paar draaien zeezout fijn in een vijzel. Voeg dan de peterselie en basilicum toe met nog een klein snufje zeezout. Stamp de kruiden fijn, voeg de pijnboompitten toe en plet deze fijn tot een smeuïge substantie. Voeg de geraspte Goudse kaas toe en blijf ronddraaien met de stamper. Voeg de olijfolie in kleine hoeveelheden toe tot de gewenste dikte. Je kunt de pesto ook in de keukenmachine maken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine draaien tot de pesto de gewenste dikte heeft. 

Snij met een broodmes inkepingen in de ciabatta tot net boven de bodem. Doe dit voorzichtig en maak plakken van ongeveer twee centimeter breed. Zorg ervoor dat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten.

Smelt de roomboter op laag vuur. Snij de mozzarella in stukken. Vul de inkepingen in het brood met de pesto, mozzarella en bresaola. Leg het brood op een groot stuk aluminiumfolie. Giet de gesmolten boter erover en vouw het folie dicht. Bak het brood circa 15 minuten in de oven, haal het folie eraf en bak nog circa 5 minuten totdat de bovenkant mooi bruin en crispy is.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

100 g luxe kaaspunt

200 g mozzarella

50 g pijnboompitten

1 teentje knoflook

Zeezout

½ bosje peterselie

½ bosje basilicum

100 ml Portugese olijfolie

1 ciabatta  

60 g roomboter

80 g Italiaanse bresaola

 

Extra nodig: blokrasp, vijzel of keukenmachine, aluminiumfolie

 

Deel