Terug
Pate van gerookte makreel 
Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

300 g gerookte makreelfilet (zonder vel)

200 g roomkaas 

2-3 el citroensap

2 tl grove mosterd 

Zout en peper

4-5 takjes dille

Toast en/of volkoren mini flatbread om erbij te serveren 

 

Extra nodig: keukenmachine, weckpot (inhoud 5 dl)

Bereiding
Pate van gerookte makreel 

Pluk de vis en hak de dille fijn. Pureer, in de keukenmachine, de vis met de roomkaas, 2 eetlepels citroensap, de helft van de dille, mosterd en een beetje zout en flink wat peper. Schep de makreelpaté in een weckpot. Strooi de achtergehouden dille over de paté.

 

TIPS

- Vervang de makreel door gerookte forel.

- De paté is in de koelkast een dag of 5 houdbaar. 

- Geen keukenmachine? De paté maak je ook makkelijk met een handmixer.

 

 

Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

300 g gerookte makreelfilet (zonder vel)

200 g roomkaas 

2-3 el citroensap

2 tl grove mosterd 

Zout en peper

4-5 takjes dille

Toast en/of volkoren mini flatbread om erbij te serveren 

 

Extra nodig: keukenmachine, weckpot (inhoud 5 dl)

Deel