Terug
Garnalenspiesen met salsa verde 
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

Voor 12 spiesen

 

500 g gamba’s met staart (diepvries)

1 limoen

25 g verse kruidenmix voor vis

1 el kappertjes

1 teentje knoflook

70 ml olijfolie

Zout en peper

 

Extra nodig: rasp, keukenpapier, houten spiesen, grillpan

Bereiding
Garnalenspiesen met salsa verde 

Laat de gamba’s ontdooien. 

Boen de limoen schoon en rasp de helft van de groene schil eraf. Pluk de blaadjes van de kruidentakjes en hak ze samen met de kappertjes fijn. Pel en pers de knoflook boven een kommetje. Voeg de kruiden, kappertjes, limoenrasp, 1-2 eetlepels limoensap en 60 ml olijfolie toe. Schep om en breng de salsa verde op smaak met zout en peper. 

Pel de gamba’s en dep ze droog met keukenpapier. Rijg ze per twee aan de spiesen, bestrijk met olijfolie en bestrooi heel lichtjes met zout en peper. Gril de gamba’s in de grillpan, tot ze gaar zijn en een mooi grilstreepje hebben.

Leg de gambaspiesen op een schaal en schep de salsa verde erover.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

Voor 12 spiesen

 

500 g gamba’s met staart (diepvries)

1 limoen

25 g verse kruidenmix voor vis

1 el kappertjes

1 teentje knoflook

70 ml olijfolie

Zout en peper

 

Extra nodig: rasp, keukenpapier, houten spiesen, grillpan

Deel