Terug
Spaghetti met knoflook en rode peper
Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Zout

300 g spaghetti

6 el olijfolie

4 teentjes knoflook

1 bos bladpeterselie

1 rode peper

1 stuk Parmigiano Reggiano

 

Extra nodig: gourmetstel, rasp

Bereiding
Spaghetti met knoflook en rode peper

Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Breek de spaghetti doormidden en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af in een vergiet en meng er een scheut olijfolie door, zodat de spaghetti niet gaat plakken.

Pel en hak de knoflookteentjes fijn. Snij de peterselie fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij de peper fijn. Presenteer de spaghetti, knoflook, rode peper, peterselie, olijfolie en het hele stuk kaas met een rasp bij elkaar op een schaal, zodat de gasten weten dat dit bij elkaar hoort.

 

Doe een halve eetlepel olijfolie in het pannetje met een halve theelepel gehakte knoflook en een halve theelepel gesneden rode peper en fruit tot de knoflook zacht is. Voeg de spaghetti toe en warm even mee. Bestrooi het gerecht met een eetlepel peterselie en rasp er wat Parmigiano Reggiano over.

Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

Zout

300 g spaghetti

6 el olijfolie

4 teentjes knoflook

1 bos bladpeterselie

1 rode peper

1 stuk Parmigiano Reggiano

 

Extra nodig: gourmetstel, rasp

Deel