Terug
Mini wentelteefjes met frambozencompote en geklopte room
Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

½ citroen

250 g bevroren frambozen

110 g poedersuiker + extra voor bestrooien

250 ml slagroom

4 takjes munt

6 eieren

3 dl melk

Zout

1 wit partybrood

40 g roomboter

 

Extra nodig: garde, gourmetstel, klein zeefje

Bereiding
Mini wentelteefjes met frambozencompote en geklopte room

Rasp de schil van de citroen boven een kom. Pers het sap uit boven een steelpan.

Voeg de frambozen en 80 g poedersuiker toe aan de steelpan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Laat de compote helemaal afkoelen. Klop de slagroom stijf. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Voeg de eieren, melk, 30 g poedersuiker en een snuf zout toe aan de citroenrasp. Roer goed door elkaar met een garde.

Presenteer de room, frambozencompote, wat extra poedersuiker met klein zeefje erbij, roomboter en muntblaadjes in aparte kommetjes. Doe het eimengsel in een wat diepere kom of schaal en serveer de partyboterhammetjes er apart bij.

Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje. Haal een partyboterhammetje door het eimengsel en bak het aan beide kanten goudbruin. Lepel er wat slagroom en compote op. Garneer met een blaadje munt en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Informatie
- aantal : 8 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

½ citroen

250 g bevroren frambozen

110 g poedersuiker + extra voor bestrooien

250 ml slagroom

4 takjes munt

6 eieren

3 dl melk

Zout

1 wit partybrood

40 g roomboter

 

Extra nodig: garde, gourmetstel, klein zeefje

Deel