Terug
Kaasfondue
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 stokbrood

300 g vitelotte aardappelen

1 winterpeen

100 g bloemkool

125 g kastanjechampignons

2 stronkjes witlof

300 g belegen Goudse kaas (van een stuk)

250 g camembert de Normandie

1 teen knoflook

1 takje rozemarijn

300 ml droge witte wijn

1 el bloem

Peper

 

Extra nodig: kaasfonduepan of braadpan met dikke bodem, rechaud, fondueprikkers

Bereiding
Kaasfondue

Snij of breek het brood in stukjes. Schil en kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en snij ze in plakken. Maak de champignons schoon en bak ze kort in boter. Maak de overige groenten schoon. Snij de winterpeen in plakjes en de bloemkool in roosjes. Trek de blaadjes los van de witlofstronkjes.

Snij de witte korsten van de camembert en snij de kaas in stukjes. Rasp de belegen kaas.

Kneus en pel de knoflook en doe het met het takje rozemarijn en wijn in de pan. Breng aan de kook.

Schep beetje bij beetje de kaas bij de wijn en roer tot alle kaas gesmolten is. Leng de bloem aan met een scheutje water en voeg het al roerend toe aan de kaasfondue, zodat deze gaat binden. Breng de kaasfondue op smaak met peper en laat het een beetje indikken.

Plaats de fonduepan op tafel op een rechaud en serveer de groenten en het brood erbij om te dippen.

 

TIPS

Kies de groenten die je lekker vindt.

Liever geen rauwe groenten? Kook dan groenten als broccoli of bloemkool even beetgaar.

Het brood mag een beetje uitgedroogd zijn, dan blijft de kaasfondue er makkelijker aanhangen.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 stokbrood

300 g vitelotte aardappelen

1 winterpeen

100 g bloemkool

125 g kastanjechampignons

2 stronkjes witlof

300 g belegen Goudse kaas (van een stuk)

250 g camembert de Normandie

1 teen knoflook

1 takje rozemarijn

300 ml droge witte wijn

1 el bloem

Peper

 

Extra nodig: kaasfonduepan of braadpan met dikke bodem, rechaud, fondueprikkers

Deel