Terug
Sint’s chocoladefondue
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

250 g pure chocolade (70% cacao)

250 ml slagroom

3 mandarijnen

1 mespunt kaneel

Optioneel: 1 klein stukje rode peper

12 druiven

12 aardbeien

1 peer

1 grote banaan

8 mini taaitaaipoppetjes

8 kleine spekjes

8 soesjes

8 poffertjes

 

 

Extra nodig: chocoladefonduepan met fondueprikkers, satéprikkers

Bereiding
Sint’s chocoladefondue

Breek of hak de chocolade in stukjes. Verhit in een steelpan de slagroom en laat hierin al roerend de chocolade oplossen. Halveer 1 mandarijn en pers 1-2 eetlepels sap uit boven de chocoladefondue. Voeg de kaneel en evt. het stukje rode peper toe. Haal vlak voor het serveren de peper weer uit de fondue. Schenk de fondue in de chocoladefonduepan en zet het op een rechaud op tafel.

Was de druiven en de aardbeien. Schil of pel het overige fruit en snij of verdeel het in stukjes. Maak spiesjes van het fruit. Verwarm de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het fruit met de taaitaai, spekjes, soesjes en poffertjes bij de chocoladefondue.

 

TIP

Varieer en breng de chocoladefondue op smaak met een scheutje tiramisulikorette of meng er wat Himalayazout door.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

250 g pure chocolade (70% cacao)

250 ml slagroom

3 mandarijnen

1 mespunt kaneel

Optioneel: 1 klein stukje rode peper

12 druiven

12 aardbeien

1 peer

1 grote banaan

8 mini taaitaaipoppetjes

8 kleine spekjes

8 soesjes

8 poffertjes

 

 

Extra nodig: chocoladefonduepan met fondueprikkers, satéprikkers

Deel
Gerelateerd