Terug
Lavacakes met Himalayazout
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

100 g roomboter + extra voor invetten

100 g pure chocolade (74% cacao)

2 eieren

100 g suiker

Himalayazout

50 g cacaopoeder

50 g bloem + extra voor bestuiven

4 bollen Delicieux ijsdessert vanille bosvruchten

Tropische dessertsaus framboos

 

Extra nodig: mixer, zeef, spatel, 4 eenpersoons ovenschaaltjes , ijsknijper

Bereiding
Lavacakes met Himalayazout

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hak de chocolade. Laat in een steelpan de boter met de chocolade au bain marie smelten. Mix in een kom de eieren met de suiker en een snuf Himalayazout tot een licht romig mengsel. Meng de gesmolten chocoladeboter door het eimengsel. Zeef de bloem en de cacaopoeder erboven en spatel het door het beslag. Verdeel het beslag over de ingevette, met bloem bestoven schaaltjes. Bak de lavacakes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Stort de cakes op dessertbordjes. Decoreer het bord met de tropische dessertsaus framboos. Serveer de lavacakes met een bol ijs.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

100 g roomboter + extra voor invetten

100 g pure chocolade (74% cacao)

2 eieren

100 g suiker

Himalayazout

50 g cacaopoeder

50 g bloem + extra voor bestuiven

4 bollen Delicieux ijsdessert vanille bosvruchten

Tropische dessertsaus framboos

 

Extra nodig: mixer, zeef, spatel, 4 eenpersoons ovenschaaltjes , ijsknijper

Deel