Terug
Sinaasappel-rozemarijncake
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 60 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

300 g poedersuiker + extra om te bestuiven

250 g roomboter

3 eieren

2 à 3 sinaasappels

9 takjes rozemarijn

300 g bloem

10 g bakpoeder

180 ml volle melk

500 g roomkaas

25 g pistachenoten zonder schil

 

Extra nodig: mixer, rasp, maatbeker, zeef, bakspray, bakpapier, ronde taartvorm doorsnede 22 cm, paletmes

Bereiding
Sinaasappel-rozemarijncake

Verwarm de oven voor op 160° C.

Mix 220 gram poedersuiker met de boter circa 6 minuten tot deze mooi romig is. Voeg dan één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen. Rasp de schil van de sinaasappels en pers 125 milliliter sap uit. Ris de blaadjes van 2 takjes rozemarijn en snij de blaadjes fijn. Voeg de sinaasappelrasp, sap, rozemarijn, gezeefde bloem, bakpoeder en melk toe aan het botermengsel en meng nogmaals goed.

Vet de bakvorm in met bakspray en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in de bakvorm.

Bak de cake circa 55 minuten in de oven. Laat de cake dan afkoelen.

Meng voor de topping de roomkaas en 80 gram poedersuiker door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over en rondom de taart en strijk glad met behulp van een paletmes.

Hak de pistachenoten grof. Garneer de taart met de rozemarijntakjes en pistachenoten. Bestrooi met wat poedersuiker.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 60 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

300 g poedersuiker + extra om te bestuiven

250 g roomboter

3 eieren

2 à 3 sinaasappels

9 takjes rozemarijn

300 g bloem

10 g bakpoeder

180 ml volle melk

500 g roomkaas

25 g pistachenoten zonder schil

 

Extra nodig: mixer, rasp, maatbeker, zeef, bakspray, bakpapier, ronde taartvorm doorsnede 22 cm, paletmes

Deel