Terug
Rosbief met rode wijnsaus
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 35 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 bosje salie

1 bosje rozemarijn

1 bosje tijm

200 g Himalayazout

500 g rosbief

Olijfolie

100 g roomboter

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

250 ml krachtige rode wijn

150 ml vleesfond uit pot

Zout en peper

 

Extra nodig: keukenmachine, bakpapier, keukenpapier, kernthermometer, braadpan, braadslede, garde, zeef, aluminiumfolie

Bereiding
Rosbief met rode wijnsaus

Pluk de salie, rozemarijn en tijm en mix het samen met het zout in een keukenmachine tot het mooi gemengd en groen is. Laat het kruidenmengsel een dag op een met bakpapier beklede bakplaat drogen.

Verwarm de oven voor op 150°C. Dep de rosbief droog met keukenpapier en wrijf in met het kruidenzout.

Verhit een scheutje olijfolie en 50 g roomboter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan tot het mooi bruin is. Schep het vlees met het braadvocht in een braadslede en steek de kernthermometer in het vlees. Verwarm circa 25 minuten in de oven tot het een kerntemperatuur van 50°C heeft bereikt.

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snij de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de sjalotten en knoflook circa 3 minuten. Giet de rode wijn erbij en laat tot ¼ inkoken. Giet de vleesfond erbij en laat tot de helft inkoken. Snij de rest van de koude boter in blokjes, schenk de rode wijnsaus door een zeef en klop de boter op laag vuur door de saus met een garde of staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de rosbief circa 10 minuten buiten de oven rusten onder aluminiumfolie tot het een kerntemperatuur van 55°C heeft bereikt.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 35 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 bosje salie

1 bosje rozemarijn

1 bosje tijm

200 g Himalayazout

500 g rosbief

Olijfolie

100 g roomboter

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

250 ml krachtige rode wijn

150 ml vleesfond uit pot

Zout en peper

 

Extra nodig: keukenmachine, bakpapier, keukenpapier, kernthermometer, braadpan, braadslede, garde, zeef, aluminiumfolie

Deel