Terug
Gevulde Hasselback aardappelen
Informatie
- aantal : 5 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 40 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

8 grote vastkokende aardappelen 

8 plakjes Jamon Iberico 

1 bosje peterselie 

30 g boter 

2 teentjes knoflook 

½ l kippenbouillon 

75 g Britse cheddar kaas 

 

Extra nodig: ovenvaste koekenpan, grote opscheplepel, rasp

Bereiding
Gevulde Hasselback aardappelen

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Leg de aardappelen in een diepe opscheplepel of tussen twee sushi stokjes en maak met een scherp mes inkepingen. Houd tussen de inkepingen een afstand van circa 3 millimeter. Zorg dat je ze niet tot de bodem doorsnijdt zodat je een soort harmonica krijgt. Snij de Jamon Iberico en pluk de peterselie. Vul de inkepingen afwisselend met ham en peterselie. 

Verhit boter in een ovenvaste koekenpan. De pan moet groot genoeg zijn voor de aardappelen maar niet zo groot dat ze ver van elkaar afliggen. Pel en snij de knoflook en fruit circa 1 minuut in de boter. Schep de aardappelen in de koekenpan en giet er zoveel kippenbouillon bij tot de aardappelen ⅓ onder staan. Breng aan de kook. Rasp de Britse cheddar kaas en verdeel over de aardappelen. Verwarm de aardappelen circa 40 minuten in de oven. 

Strooi de overige peterselie over de aardappelen en serveer.

Informatie
- aantal : 5 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 40 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

8 grote vastkokende aardappelen 

8 plakjes Jamon Iberico 

1 bosje peterselie 

30 g boter 

2 teentjes knoflook 

½ l kippenbouillon 

75 g Britse cheddar kaas 

 

Extra nodig: ovenvaste koekenpan, grote opscheplepel, rasp

Deel