Terug
Mexicaanse bonenschotel
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

400 gram mager rundergehakt
1 blik bruine bonen
400 gram sperziebonen
1 blik halve perziken op sap
2 uien
3 tenen knoflook
2 theelepels sambal (Let op met kinderen)
1 eetlepel vloeibare margarine
zout en peper

Bereiding
Mexicaanse bonenschotel

Pel en snipper de uien. Bak de uien glazig in de margarine en voeg het gehakt en de sambal toe. Pel en pers de knoflook en bak dit mee met het gehakt. Kook de sperziebonen in circa 7 minuten gaar. Laat de bonen uitlekken. Voeg de sperziebonen en bruine bonen toe aan het geheel en verwarm goed door. Snij de perziken in partjes en roer op het laatste moment erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

 

TIP: Bestrooi het gerecht met verse blaadjes koriander. Serveer er evt. ook wat crème fraîche light bij.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

400 gram mager rundergehakt
1 blik bruine bonen
400 gram sperziebonen
1 blik halve perziken op sap
2 uien
3 tenen knoflook
2 theelepels sambal (Let op met kinderen)
1 eetlepel vloeibare margarine
zout en peper

Deel