Terug
Salade Niçoise met gebakken zalm
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g ongeschilde krieltjes

300 g haricots verts

4 eieren

300 g cherrytomaten

1 rode ui

4 zalmmoten met huid

olijfolie extra vierge

balsamico azijn

1 tl mosterd

1 tl mayonaise

1 teentje knoflook

2 el zwarte olijven zonder pit
1/2 bosje basilicum

Zout en peper

Bereiding
Salade Niçoise met gebakken zalm

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de krieltjes gaar in circa 15 minuten. Snij de uiteinden van de haricots verts af en kook ze circa 3 minuten in een klein laagje water met zout. Kook de eieren halfzacht in circa 6,5 minuut. Halveer de cherrytomaten, pel en snij de rode ui in ringen. Pel en halveer de eieren.

Dep de zalm met wat keukenpapier droog. Smeer de huid van de vis in met een beetje olijfolie en bestrooi de zalm met zout en peper. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Neem de pan van het vuur en beweeg de pan voorzichtig heen en weer, zodat de olie zich gelijkmatig over de bodem verdeelt. Leg de moten zalm met de huidkant naar beneden in de koekenpan. Bak de zalmmoten circa 3 minuten op de huidkant op middelhoog vuur. Keer de zalmmoten om en draai het vuur laag. Laat de zalm nog circa 4 tot 5 minuten zachtjes doorgaren.

Meng 6 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels azijn en de mosterd en mayonaise tot een gladde dressing. Breng op smaak met geperste knoflook en zout en peper.

Verdeel de krieltjes, haricots verts, eieren, tomaten, rode ui en olijven over de borden. Leg op iedere salade een zalmmoot en druppel dan de dressing over het geheel. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 25 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g ongeschilde krieltjes

300 g haricots verts

4 eieren

300 g cherrytomaten

1 rode ui

4 zalmmoten met huid

olijfolie extra vierge

balsamico azijn

1 tl mosterd

1 tl mayonaise

1 teentje knoflook

2 el zwarte olijven zonder pit
1/2 bosje basilicum

Zout en peper

Deel