Terug
Gestoofde eieren met groenten (shakshuka)
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g zoete aardappelen

1 ui

3 tenen knoflook

3 kleuren paprika’s

1 rode peper

olijfolie

2 blikken gepelde tomaten

2 tl paprikapoeder

Zout en peper

1 el tomatenpuree

4-6 eieren

1 bosje bladpeterselie

150 ml Griekse yoghurt

 

Extra nodig: flinke braadpan of koekenpan met deksel

Bereiding
Gestoofde eieren met groenten (shakshuka)

Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken van 2 × 2 cm.

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in stukken van 2 cm. Maak de rode peper schoon en snij in stukjes.

Verhit een scheut olijfolie in een flinke braadpan of koekenpan en fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuten.

Voeg de zoete aardappelen, paprika’s, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en roerbak een minuutje. Voeg daarna de tomaten met sap toe. Kook 15-20 minuten tot de groenten gaar zijn en de saus wat ingedikt is. Voeg evt. een scheut water toe, wanneer de saus te dik wordt. Proef en breng eventueel nog extra op smaak. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het gerecht en breek in elk kuiltje een ei.

Leg het deksel op de pan en laat het gerecht 10-12 minuten stoven tot de eiwitten gestold zijn. Snij en bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer de Griekse yoghurt erbij.

 

TIP: officieel wordt dit gerecht gegeten met wat brood erbij, maar het is ook heerlijk met bulgur of couscous.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g zoete aardappelen

1 ui

3 tenen knoflook

3 kleuren paprika’s

1 rode peper

olijfolie

2 blikken gepelde tomaten

2 tl paprikapoeder

Zout en peper

1 el tomatenpuree

4-6 eieren

1 bosje bladpeterselie

150 ml Griekse yoghurt

 

Extra nodig: flinke braadpan of koekenpan met deksel

Deel