Terug
Shepherd’s pie
Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

½ bosje rozemarijn 

½ bosje tijm 

Olijfolie 

500 g biologisch rundergehakt 

400 g bruine bonen 

2 uien 

3 teentjes knoflook 

2 stengels bleekselderij 

1 wortel 

250 g champignons 

750 ml runderbouillon 

2 el bloem 

750 g kruimige aardappelen 

750 g knolselderij 

200 ml volle melk 

200 g Mature Cheddar 

250 g doperwten 

Zout en peper 

 

Extra nodig: grote braadpan met deksel, blokrasp, ovenschaal

Bereiding
Shepherd’s pie

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Ris de rozemarijn en tijm en snij fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het gehakt met de kruiden tot het mooi bruin is. Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte bonen toe. 

Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn. Schil de bleekselderij en de wortel en snij in kleine blokjes. Snij de champignons fijn. Schep alle fijngesneden groenten bij het gehakt en bak nog circa 5 minuten. 

Giet de bouillon en de bloem bij het gehaktmengsel. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan en verwarm nog circa 20 minuten. 

Schil en snij de aardappelen en knolselderij in blokjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de aardappelen en knolselderij gaar in circa 15 minuten. Rasp de cheddar en verwarm de melk in een steelpan. Pureer de aardappelen en knolselderij met de warme melk en geraspte cheddar. Breng de puree op smaak met zout en peper. 

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel de doperwten en de puree erover. Trek met een vork een mooi patroon in de puree. Bak de shepherd’s pie circa 45 minuten in de oven.

Informatie
- aantal : 6 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

½ bosje rozemarijn 

½ bosje tijm 

Olijfolie 

500 g biologisch rundergehakt 

400 g bruine bonen 

2 uien 

3 teentjes knoflook 

2 stengels bleekselderij 

1 wortel 

250 g champignons 

750 ml runderbouillon 

2 el bloem 

750 g kruimige aardappelen 

750 g knolselderij 

200 ml volle melk 

200 g Mature Cheddar 

250 g doperwten 

Zout en peper 

 

Extra nodig: grote braadpan met deksel, blokrasp, ovenschaal

Deel