Terug
Bread and butter pudding
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

25 g boter + extra voor invetten 

100 g kristalsuiker 

300 g casino witbrood 

4-5 el sinaasappelmarmelade 

40 g gepelde walnoten 

2 eieren 

175 ml melk 

50 ml slagroom 

40 g rozijnen 

4-6 bollen vanille-ijs 

 

Extra nodig: ovenschaal of cakevorm

Bereiding
Bread and butter pudding

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de ovenschaal in en bestrooi de binnenkant met 1 eetlepel suiker. Laat de 25 g boter smelten. Bestrijk de boterhammen aan één kant met een dun laagje marmelade en snij elke boterham in 4 kleine driehoekjes. Hak de walnoten grof. 

Klop de eieren met de melk en slagroom los in een flinke kom of schaal. Voeg 70 g kristalsuiker en de rozijnen toe. Schep het brood door het eimengsel en leg het brood vervolgens in de ingevette ovenschaal. Schenk het achtergebleven eimengsel en vervolgens de gesmolten boter over het brood. Bestrooi met de walnoten en overige kristalsuiker. Bak de bread and butter pudding 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen tot lauwwarm en serveer met een bol vanille-ijs.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 45 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

25 g boter + extra voor invetten 

100 g kristalsuiker 

300 g casino witbrood 

4-5 el sinaasappelmarmelade 

40 g gepelde walnoten 

2 eieren 

175 ml melk 

50 ml slagroom 

40 g rozijnen 

4-6 bollen vanille-ijs 

 

Extra nodig: ovenschaal of cakevorm

Deel
Gerelateerd