Terug
Indische hutspot met speklapjes
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g speklappen

Zout en peper

Kerriepoeder

2-3 el kokosolie

1 kg kruimige aardappelen

500 g wortelen

4 uien

2 tenen knoflook

1 rode peper

3 cm gemberwortel

125 ml ketjap manis

200 g doperwten (diepvries)

100-150 ml volle melk

1 zak kroepoek

4 el gebakken uitjes

Bereiding
Indische hutspot met speklapjes

Schil en was de aardappelen. Snij ze in gelijke stukken. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen en wortelen in water met zout in 20 minuten gaar.

 

Breng ondertussen een laagje water in een koekenpan aan de kook op hoog vuur. Voeg de speklapjes toe. Giet nog wat in de pan tot de speklapjes onder water staan. Laat de speklapjes garen en zet het vuur laag als het water kookt. Laat het water verdampen.

 

Maak intussen de jus: pel en snij de uien in smalle parten. Pel en snij de knoflook fijn. Snij de peper in ringen (verwijder de zaadjes voor een milde versie). Schil en rasp de gemberwortel. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de uien, knoflook, rode peper en gember op niet al te hoog vuur circa 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de ketjap toe en laat zachtjes nog 5-10 minuten koken. Breng op smaak met zout.

 

Kook de doperwten volgens de gebruiksaanwijzing.


Voeg de de kerriepoeder en het zout toe aan de gegaarde speklappen en bak de speklapjes om en om tot ze goudbruin zijn. 

 

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp ze met de melk tot een stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een eetlepel kokosolie toe.

Schep de doperwten door de puree. Serveer de hutspot met de uienjus, de krokant gebakken speklapjes, kroepoek en gebakken uitjes.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

500 g speklappen

Zout en peper

Kerriepoeder

2-3 el kokosolie

1 kg kruimige aardappelen

500 g wortelen

4 uien

2 tenen knoflook

1 rode peper

3 cm gemberwortel

125 ml ketjap manis

200 g doperwten (diepvries)

100-150 ml volle melk

1 zak kroepoek

4 el gebakken uitjes

Deel