Terug
Sla-stamppot met gepofte knoflook
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 bol knoflook

Olijfolie

400 g mini trostomaten

1 kg kruimige aardappelen

1 chorizoworst

150 ml rode wijn

3 kropjes mini romanasia

1 bosje bieslook

1 doosje tuinkers

150 ml volle melk

50 g roomboter

Zout en peper

 

Extra nodig: pureestamper, aluminiumfolie

Bereiding
Sla-stamppot met gepofte knoflook

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het bovenste kapje van de bol knoflook. Leg de bol knoflook op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheutje olie over en pak de bol in. Pof de knoflook in de oven in circa 30 minuten zacht.

Snij een kruisje in de onderkant van de trostomaatjes. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en bak de laatste 10 minuten mee met de knoflook.

Breng een pan water met zout aan de kook. Schil en snij de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.

Verwijder het velletje van de chorizo en snij in plakken van circa 1,5 centimeter dik. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo in circa 5 minuten knapperig. Blus de chorizo af met de rode wijn.

Maak de slabladeren los. Was en droog de sla en snij de sla in repen. Snij de bieslook fijn en snij de tuinkers los.

Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Verwarm de melk in een steelpan. Druk de teentjes uit de bol knoflook. Stamp de aardappelen met de knoflook fijn, voeg de melk toe en meng goed door. Meng de sla, bieslook en tuinkers door de aardappelen. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en roomboter

Serveer de sla-stamppot met de chorizo en de gepofte trostomaatjes.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 bol knoflook

Olijfolie

400 g mini trostomaten

1 kg kruimige aardappelen

1 chorizoworst

150 ml rode wijn

3 kropjes mini romanasia

1 bosje bieslook

1 doosje tuinkers

150 ml volle melk

50 g roomboter

Zout en peper

 

Extra nodig: pureestamper, aluminiumfolie

Deel