Terug
Zuurkoolstamppot met gefrituurde kippenvleugels
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 kg kruimige aardappelen
Zout en peper
10 takjes tijm
500 g zuurkool
160 ml slagroom
100-150 ml melk
1-2 rode pepers
Olie om te frituren
1 kg kippenvleugels
2 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
250 g bloem
2 tl bakpoeder
100 g vloeibare honing

Extra nodig: keukenpapier, pan voor frituren, stamper, temperatuurmeter

Bereiding
Zuurkoolstamppot met gefrituurde kippenvleugels

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Ris de tijmblaadjes van 8 takjes. Laat de zuurkool iets uitlekken. Verwarm in een pan de zuurkool met de slagroom, tijmblaadjes en wat peper.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en zuurkool tot een smeuïge stamppot.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper en snij de peper in stukjes of halve ringetjes.
Doe de olie in de pan en verhit tot 180°C.
Dep de kippenvleugels kurkdroog met keukenpapier. Hak ze doormidden (op het gewricht) en kruid de kippenvleugels met zout. Meng, in een niet te diepe schaal, de knoflookpoeder, paprikapoeder, bakpoeder en flink wat peper met de bloem. Haal de kipvleugels erdoor, zodat er een dun laagje bloem omheen zit. Frituur de kippenvleugels in porties in 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de vleugels uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de honing met de chilipeper in een steelpan.
Schep de zuurkoolstamppot op een grote serveerschaal en leg de gefrituurde kipvleugels erop. Sprenkel er wat chilihoning overheen. Garneer met wat verse tijmblaadjes en evt. nog wat gesneden rode peper.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 kg kruimige aardappelen
Zout en peper
10 takjes tijm
500 g zuurkool
160 ml slagroom
100-150 ml melk
1-2 rode pepers
Olie om te frituren
1 kg kippenvleugels
2 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
250 g bloem
2 tl bakpoeder
100 g vloeibare honing

Extra nodig: keukenpapier, pan voor frituren, stamper, temperatuurmeter

Deel