Terug
Baguette met drie Franse kazen uit de oven
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

1 el rozijnen

3 el zoete sherry of port

1 meergranen baguette

1 klein teentje knoflook

1 takje rozemarijn

100 g Petit Munster

100 g camembert

100 g Tomme de Montagne

1-2 takjes verse tijm

½ el vloeibare honing

Zout en gemengde peperkorrels

Handvol gepelde walnoten

1 tros druiven

 

Extra nodig: grote houten plank

Bereiding
Baguette met drie Franse kazen uit de oven

Overgiet de rozijnen met sherry of port en laat ze een uurtje wellen.

Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snij de knoflook in staafjes. Snij de bovenkant van de baguette. Maak met een mes 3 grote rechthoeken in het brood. Hol het brood uit met een lepel. Snij de kazen in stukken en vul elke inkeping in het brood met een kaassoort.

Schep de rozijnen op de Munster. Maak met een mesje inkepingen in de camembert en steek hierin rozemarijnnaaldjes en staafjes knoflook.

Ris de blaadjes van de tijm en strooi ze over de Tomme. Sprenkel de honing erover. Maal er wat gemengde peper over.

Doe de bovenkant weer op het brood en plaats het 15-20 minuten in de oven.

Leg het gevulde brood op een grote plank en zet de bovenkant er schuin tegenaan. Serveer met walnoten en druiven. Snij het brood aan tafel aan.

 

TIP

Ook lekker erbij: Stukjes peer in plaats van druiven.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

1 el rozijnen

3 el zoete sherry of port

1 meergranen baguette

1 klein teentje knoflook

1 takje rozemarijn

100 g Petit Munster

100 g camembert

100 g Tomme de Montagne

1-2 takjes verse tijm

½ el vloeibare honing

Zout en gemengde peperkorrels

Handvol gepelde walnoten

1 tros druiven

 

Extra nodig: grote houten plank

Deel
Gerelateerd