Terug
Tortilla’s met kip en salsa roja
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 bos koriander 

400 g kipfilet 

Zout en peper 

2 rode pepers 

2 tomaten 

2 rode uien 

2 maïskolven 

5 el olijfolie 

1 blik zwarte bonen 

1 pak minitortilla’s 

½ bos radijsjes 

2 tenen knoflook 

2 el plakjes jalapeños (pot) 

4 el crème fraîche 

 

Extra nodig: blender, grillpan, pureestamper

Bereiding
Tortilla’s met kip en salsa roja

Haal de stelen van de koriander (bewaar de blaadjes) en leg ze in een pan met de kipfilet, 500 ml water (of zoveel zodat de kip onderstaat), zout en peper. Breng het water aan de kook en kook de kipfilet op laag vuur in een half uurtje gaar. 

Maak intussen de salsa roja: verwijder de zaadlijsten van de pepers. Snij de pepers, tomaten en 

30 g van de rode ui in stukken. Pureer de rode pepers, tomaten, rode ui en 75 ml water in de blender. Breng op smaak met zout. Verhit de grillpan. Bestrijk de maïskolven met olijfolie en rooster ze in de grillpan. Snij de korrels van de kolven. 

Snipper de overige rode ui fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de uitgelekte bonen en wat zout toe. Bak en stamp de bonen met een pureestamper tot een smeuïge puree. 

Snij de radijsjes in plakjes of partjes. Verwarm de tortilla’s in de grillpan. 

Trek de kipfilet met twee vorken tot draadjesvlees en pel en hak de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 3 minuten, of tot het zacht is. Voeg de kip en de helft van de salsa roja toe en bak al omscheppend tot de saus is verdampt. 

Beleg (aan tafel) de tortilla’s met zwarte bonenpuree, maïs, kip, een lepeltje crème fraîche, eventueel een beetje extra salsa roja, radijs, plakjes jalapeños en blaadjes koriander.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 bos koriander 

400 g kipfilet 

Zout en peper 

2 rode pepers 

2 tomaten 

2 rode uien 

2 maïskolven 

5 el olijfolie 

1 blik zwarte bonen 

1 pak minitortilla’s 

½ bos radijsjes 

2 tenen knoflook 

2 el plakjes jalapeños (pot) 

4 el crème fraîche 

 

Extra nodig: blender, grillpan, pureestamper

Deel