Terug
Tostada met gegrilde zalm en guacamole
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 prei 

2 maïskolven 

100 g haricots verts 

1 bosje tijm 

3 teentjes knoflook 

250 g cherry trostomaten 

Scheutje olijfolie 

Zout en peper 

2 avocado’s 

1 tomaat 

2 limoenen 

1 peper 

1 sjalot 

4 zalmmoten 

4 meergranen tortilla wraps 

½ bosje dille 

½ bosje koriander 

 

Extra nodig: grillpan

Bereiding
Tostada met gegrilde zalm en guacamole

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Snij een gedeelte van de donkergroene bovenkant van de prei. Halveer het lichtere gedeelte van de prei in de lengte en spoel de prei schoon onder de kraan. Snij de prei in vieren en halveer de maïskolven. Snij de uiteinden van de haricots verts af en ris de tijm van het takje. Pel en snij de knoflook in plakjes. 

Schep alle groenten inclusief de tomaatjes op de bakplaat en breng op smaak met olijfolie, zout, versgemalen peper, knoflook en tijm. Rooster de groenten in circa 20 minuten in de oven gaar en schep af en toe om. 

Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Prak het vruchtvlees in een kom met een vork. Snij de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer 1 limoen en pers uit. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de peper en snij fijn. Pel en snipper de sjalot. Roer de tomaatblokjes, het sap van de limoen, de peper en de sjalot door de avocado. Breng op smaak met zout en peper. 

Verwarm de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de zalm aan beide zijden met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Gril de vis 1 à 2 minuten aan beide zijden, afhankelijk van de dikte. Draai de zalm voorzichtig om zodra hij loslaat. De gegrilde zalm mag nog best een beetje rosé, mals zijn. 

Bestrijk de tortilla’s met olijfolie en bak ze knapperig in een droge koekenpan. 

Verdeel de geroosterde groenten, zalm en guacamole over de tostada (knapperige tortilla). 

Halveer de andere limoen en besprenkel de groenten en zalm met het sap van een halve limoen. Pluk de dille en koriander en verdeel over de groenten en zalm.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 35 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 prei 

2 maïskolven 

100 g haricots verts 

1 bosje tijm 

3 teentjes knoflook 

250 g cherry trostomaten 

Scheutje olijfolie 

Zout en peper 

2 avocado’s 

1 tomaat 

2 limoenen 

1 peper 

1 sjalot 

4 zalmmoten 

4 meergranen tortilla wraps 

½ bosje dille 

½ bosje koriander 

 

Extra nodig: grillpan

Deel