Terug
Stampioenschappen - Indische stamppot met gerookte makreel
Informatie
- aantal : 0 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 kg kruimige aardappelen

- 100 gr rijst

- 1 gerookte makreel

- 100 gr gebakken uitjes,

- een kopje melk

- zout en nootmuskaat

 

Voor de atjar: 1 komkommer, halve ui, azijn, Sambal oelek, witte (basterd) suiker, peper, zout

Bereiding
Stampioenschappen - Indische stamppot met gerookte makreel

Schil de aardappelen, was ze en zet ze met wat water op het vuur. Warm vast een beetje melk op voor de puree. Kook de rijst gaar en ontdoe de makreel van graatjes.

Rasp ondertussen de komkommer in schijfjes en knijp ze uit. Snij de halve ui in dunne ringetjes. Doe in een schaaltje een scheutje azijn en meng er een beetje sambal, suiker, peper en zout naar smaak door. Doe de komkommer door het zuur en zet het afgedekt in de koelkast.

Stamp de gare aardappels tot puree en voeg de gekookte melk toe en eventueel een klontje boter. Maak er een fluweelzachte puree van. Meng er ook een beetje nootmuskaatpoeder door. Voeg de gaar gekookte rijst toe, dit geeft de puree een structuur. Voeg ook de schoongemaakte makreel toe.

Serveer de panvis met daaroverheen de gebakken uitjes. (Wij zetten er voor de kinderen nog een bakje met extra gebakken uitjes bij). Serveer de atjar. Eventueel is een pittige mosterd een mooie vervanger van de sambal.

Informatie
- aantal : 0 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 1 kg kruimige aardappelen

- 100 gr rijst

- 1 gerookte makreel

- 100 gr gebakken uitjes,

- een kopje melk

- zout en nootmuskaat

 

Voor de atjar: 1 komkommer, halve ui, azijn, Sambal oelek, witte (basterd) suiker, peper, zout

Deel