Terug
Stampioenschappen - Avocadostamppot met spinazie en gebakken feta
Informatie
- aantal : 2 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

– 400 gr kruimige aardappelen
– 250 gr diepvries doperwtjes
– 2 flinke handen verse spinazie
– 1 avocado
– ½ kopje melk –
Peper en zout

Voor de gebakken feta:
– 150 gr feta
– Bloem
– 1 ei
– Paneermeel
– Zwarte peper
– Knoflookpoeder
– Olie om in te bakken

Bereiding
Stampioenschappen - Avocadostamppot met spinazie en gebakken feta

Schil de aardappelen en kook deze ongeveer 20 minuten tot je er met een vork goed in kunt prikken. Kook intussen ook de doperwtjes gaar. Snij de feta in twee stukken van ongeveer 75 gr. Rol de feta door een beetje bloem, dit zorgt ervoor dat het paneerlaagje goed hecht aan de feta. Kluts het eitje in een kommetje en wentel hier de bebloemde feta door. Strooi een beetje paneermeel op een bordje en breng dit op smaak met een beetje zwarte peper en knoflookpoeder. Wentel de feta door het paneermeel en zorg ervoor dat alle zijkanten bedekt zijn met een dun laagje. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de feta, circa 2 à 3 minuutjes aan beide zijden is voldoende. Eventueel kun je ook alle zijkanten van de feta nog even kort bakken, zodat je fetablokjes aan alle kanten krokant gebakken zijn. Giet de aardappelen af en giet hier een half kopje warme melk bij. Stamp de aardappelen tot een puree, voeg vervolgens de avocado toe en stamp deze mee tot er een romige puree ontstaat. Roer de verse spinazie en gekookte doperwtjes door de stamppot en breng hem op smaak met peper, zout en eventueel wat knoflookpoeder. Verdeel de stamppot over twee borden. Snij de twee blokken feta in dunne reepjes en leg deze op de stamppot.

Informatie
- aantal : 2 personen
- bereidingstijd : 0 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

– 400 gr kruimige aardappelen
– 250 gr diepvries doperwtjes
– 2 flinke handen verse spinazie
– 1 avocado
– ½ kopje melk –
Peper en zout

Voor de gebakken feta:
– 150 gr feta
– Bloem
– 1 ei
– Paneermeel
– Zwarte peper
– Knoflookpoeder
– Olie om in te bakken

Deel