Terug
Cantuccini met ijs en espresso
Informatie
- aantal : 2 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 40 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

50 g pure chocolade (70% cacao)

75 g gepelde walnoten

135 g suiker

235 g bloem

1 tl bakpoeder

Mespunt zout

2 eieren

Rasp  van ½ sinaasappel

4 bollen schepijs, gelato al cacao e vaniglia

4 espresso’s

 

Extra nodig: optioneel keukenmachine, bakpapier, ijsschep

Bereiding
Cantuccini met ijs en espresso

Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de chocolade in stukjes en breek de noten in grove stukken. Meng met de hand of in de keukenmachine de suiker, bloem, bakpoeder en zout. Voeg de eieren toe en kneed of mix tot een bijna samenhangend deeg. Voeg de chocolade, sinaasappelrasp en walnoten toe en kneed of mix gauw door elkaar. Vorm een lange staaf van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koek een half uur in de oven. Haal uit de oven en snij de staaf in ongeveer 24 plakken.

Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze nogmaals 10-12 minuten.

Laat de cantuccini afkoelen. Maak in 4 cappuccinokoppen of glazen een espresso. Schep hierin een bol gelato en serveer direct met de cantuccini erbij.

Informatie
- aantal : 2 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 40 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

50 g pure chocolade (70% cacao)

75 g gepelde walnoten

135 g suiker

235 g bloem

1 tl bakpoeder

Mespunt zout

2 eieren

Rasp  van ½ sinaasappel

4 bollen schepijs, gelato al cacao e vaniglia

4 espresso’s

 

Extra nodig: optioneel keukenmachine, bakpapier, ijsschep

Deel