Terug
Spaghetti carbonara
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

350 g spaghetti

30 g boter

150 g spekblokjes

2 teentjes knoflook

4 eieren

50 g pecorino Romano

50 g Parmigiano Reggiano

Zwarte peper

½ bosje bladpeterselie

 

Extra nodig: hittebestendige kom

Bereiding
Spaghetti carbonara

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een hittebestendige kom in de oven en verwarm deze tot deze goed heet is.

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hou een beetje kookvocht apart.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes tot ze goudbruin zijn. Pel en snij de knoflook in plakjes en voeg de laatste 2 minuten toe aan de spekblokjes.

Splits de eieren en kluts de eidooiers met een garde. De eiwitten worden niet gebruikt. Rasp de pecorino en de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de eidooiers. Breng op smaak met peper.

Schep de spaghetti in de warme kom, meng met de spekblokjes en het eimengsel. Roer goed door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de spaghetti te droog zijn.

Serveer met nog een beetje geraspte pecorino en eventueel wat fijngesneden bladpeterselie.

 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

350 g spaghetti

30 g boter

150 g spekblokjes

2 teentjes knoflook

4 eieren

50 g pecorino Romano

50 g Parmigiano Reggiano

Zwarte peper

½ bosje bladpeterselie

 

Extra nodig: hittebestendige kom

Deel