Terug
Jordanese gehaktballen met bloemkoolcrème
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 flinke sjalot of een kleine ui

50 g roomboter

2 sneetjes witbrood

30 ml melk

1 bos peterselie

1 ei

100 g Hollandse garnalen

400 g half om half gehakt

2 tl grove Groninger mosterd

2 takjes tijm

800 g La Ratte aardappelen

60 ml olijfolie

Zout en peper

Paneermeel

600 g bloemkool

75 ml slagroom

 

Extra nodig: braadpan, staafmixer, vergiet, ovenschaal

Bereiding
Jordanese gehaktballen met bloemkoolcrème

Pel en snipper de sjalot. Verhit een klontje boter in de pan en fruit de sjalot lichtbruin en zacht. Snij de korsten van het brood en scheur het in stukjes. Doe het in een kom, schenk de melk erop en laat  even weken. Hak de peterselie en de garnalen fijn. Voeg het gehakt, de garnalen, het ei, de sjalot, mosterd, 2 eetlepels gehakte peterselie, beetje tijm, zout en peper toe aan het brood in de kom. Kneed goed door elkaar en vorm 4 gehaktballen van het mengsel. Doe een beetje paneermeel in een diep bord en wentel de gehaktballen erdoor. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom aan. Draai het vuur laag en braad ze (half afgedekt) in circa 25 tot 30 minuten gaar.

Verwarm de oven voor op 220°C. Maak intussen de bloemkoolcrème. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af en pureer de bloemkool met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper.

Boen de aardappelen schoon en halveer grote exemplaren. Kook ze in 15-20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat even droogstomen.

Leg de aardappelen in een ovenschaal en prak of stamp ze heel lichtjes. Bestrooi met zout en sprenkel er olijfolie over. Rooster de aardappelen in 15 minuten mooi goudbruin en crispy in de hete oven, gebruik eventueel de ovengrill. Serveer de gehaktballen met de bloemkoolcrème en de geroosterde aardappelen. Strooi er de overige peterselie over.

 

Tip: liever geen garnalen? Vervang ze dan door 100 g half om half gehakt.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 flinke sjalot of een kleine ui

50 g roomboter

2 sneetjes witbrood

30 ml melk

1 bos peterselie

1 ei

100 g Hollandse garnalen

400 g half om half gehakt

2 tl grove Groninger mosterd

2 takjes tijm

800 g La Ratte aardappelen

60 ml olijfolie

Zout en peper

Paneermeel

600 g bloemkool

75 ml slagroom

 

Extra nodig: braadpan, staafmixer, vergiet, ovenschaal

Deel