Terug
Friese kaaspoffertjes
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

250 g Friese nagelkaas

250 g bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

400 ml volle melk

3 eieren

½ bosje bladpeterselie

½ bosje bieslook

100 g roomboter + extra om in te vetten

 

Extra nodig: blokrasp, garde, spuitflesje, poffertjespan, kwastje, trechter

Bereiding
Friese kaaspoffertjes

Rasp de kaas en zeef de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. Voeg nu langzaam de melk toe en roer goed door. Klop de eieren met een garde door het beslag tot een egaal beslag. Voeg een groot deel van de geraspte kaas toe en hou een beetje over om te garneren. Giet het beslag in een spuitflesje. Verwarm de poffertjespan en vet de holletjes in met een beetje boter. Verdeel het beslag over de poffertjespan en bak de poffertjes om en om goudbruin in circa 6 minuten. Snij de peterselie en bieslook fijn. Garneer de poffertjes met de kruiden, een klontje boter en het restant van de geraspte kaas.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

250 g Friese nagelkaas

250 g bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

400 ml volle melk

3 eieren

½ bosje bladpeterselie

½ bosje bieslook

100 g roomboter + extra om in te vetten

 

Extra nodig: blokrasp, garde, spuitflesje, poffertjespan, kwastje, trechter

Deel