Terug
Brabantse poffertjes
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

250 g bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

350 ml volle melk

2 eieren

2 el stroop

100 g roomboter + extra om in te vetten

Poedersuiker

 

Extra nodig: garde, spuitflesje, poffertjespan, kwastje, trechter

Bereiding
Brabantse poffertjes

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg nu langzaam de melk toe en roer goed door. Klop de eieren en de stroop met een garde door het beslag tot een egaal beslag. Giet het beslag in een spuitflesje. Verwarm de poffertjespan en vet de holletjes in met een beetje boter.  Verdeel het beslag over de poffertjespan en bak de poffertjes om en om goudbruin in circa 6 minuten. Garneer de poffertjes met een klontje boter en een beetje poedersuiker.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

250 g bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

350 ml volle melk

2 eieren

2 el stroop

100 g roomboter + extra om in te vetten

Poedersuiker

 

Extra nodig: garde, spuitflesje, poffertjespan, kwastje, trechter

Deel