Terug
Uiensoep
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 90 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

1 kg uien

½  bosje tijm

2 tenen knoflook

80 g boter

Zeezout

1 el bloem

200 ml Pinot Blanc Weißburgunder

1,5 liter runderbouillon

1 groot stokbrood

200 g Emmentalerkaas

Zout en peper

 

Extra nodig: vuurvaste soepkommen, blokrasp

Bereiding
Uiensoep

Pel en snij de uien in ringen en ris de tijm. Pel en snij de knoflook. Verwarm een pan met dikke bodem op laag vuur en smelt de boter. Voeg de uienringen, tijm, knoflook en een snufje zeezout toe terwijl je af en toe roert. Karameliseer de uien gedurende 60 minuten op laag vuur. Roer de bloem erdoor, voeg langzaam de wijn en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Verwarm de soep circa 20 minuten en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C.  Snij het stokbrood in circa 12 plakken van 3 centimeter dik en leg ze op een bakplaat. Rooster het brood in circa 3 tot 5 minuten per kant, tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en haal ze uit de oven. Rasp de kaas, schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en zet ze op de bakplaat. Leg 2 sneetjes toast op elke kom soep en verdeel er de kaas over. Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten. Neem uit de oven en serveer direct.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 90 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : voor
Benodigdheden

1 kg uien

½  bosje tijm

2 tenen knoflook

80 g boter

Zeezout

1 el bloem

200 ml Pinot Blanc Weißburgunder

1,5 liter runderbouillon

1 groot stokbrood

200 g Emmentalerkaas

Zout en peper

 

Extra nodig: vuurvaste soepkommen, blokrasp

Deel