Terug
Rösti met spek en salade
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

850 g aardappelen

15 g verse bieslook

100 g ontbijtspek

Zout en peper

2 el roomboter

½ kropsla

1 bos radijsjes

1 komkommer

2 el crème fraîche

60 ml olijfolie

1 citroen

 

Extra nodig: blokrasp, mengkom 

Bereiding
Rösti met spek en salade

Schil en rasp de aardappelen en druk het overtollige vocht eruit. Snij of knip de bieslook. Snij het spek in stukjes en meng de aardappelen, twee derde van de bieslook en het spek door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en doe het aardappelmengsel in de pan. Druk het goed aan tot een stevige koek en doe het deksel op de pan. Bak 20 minuten aan één kant op niet al te hoog vuur. Keer de rösti met behulp van een bord en bak de andere kant (onafgedekt) nog 5-10 minuten tot de rösti goudbruin en gaar is. Maak intussen de salade: scheur de slablaadjes, snij de radijsjes in kwarten en de komkommer in stukjes. Rasp ½ el schil van de citroen en pers 2 el citroensap eruit. Roer een dressing van de crème fraîche, olijfolie, citroenrasp en 2 el citroensap. Breng op smaak met zout en peper en meng de overige bieslook erdoor. Verdun de dressing evt. met een scheutje water. Maak de salade vlak voor het serveren aan met de dressing en snij de rösti in punten. 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

850 g aardappelen

15 g verse bieslook

100 g ontbijtspek

Zout en peper

2 el roomboter

½ kropsla

1 bos radijsjes

1 komkommer

2 el crème fraîche

60 ml olijfolie

1 citroen

 

Extra nodig: blokrasp, mengkom 

Deel
Gerelateerd