Terug
Gentse waterzooi met kip
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 ui

2 preien

2 wortelen

5 stengels bleekselderij

1 venkel

1 bos krulpeterselie

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

Zout en peper uit de molen

4 kippenbouten

250 g kipfilet

500 g vastkokende aardappelen

25 g roomboter

1 ei

125 ml slagroom

Belgisch brood

 

Extra nodig: Grote pan, zeef 

Bereiding
Gentse waterzooi met kip

Maak eerst een groentebouillon: pel en snij de ui in stukken en was de preien. Snij het groene deel van de prei in grove stukken. Schil 1 wortel en snij samen met 3 stengels bleekselderij in stukken. Snij de stelen van de venkel en snij samen met de helft van de peterselie grof. Doe de gesneden groenten samen met de peterselie, rozemarijn, zout en wat grof gemalen peper in een pan en voeg 1,5 liter water toe. Breng aan de kook en laat de bouillon op heel laag vuur 1 uur zachtjes trekken. Voeg de kippenbouten en kipfilet toe aan de bouillon en laat op laag vuur 35 minuten zachtjes trekken. Schil en snij de aardappelen in stukken en snij de overige wortel, bleekselderij, venkel en prei in fijne reepjes en hak de peterselie fijn. Verhit de boter in een grote pan en stoof de aardappelen, wortel, bleekselderij, venkel en prei 10 minuten en breng op smaak met zout en peper. Haal intussen de kip uit de bouillon. Trek het vel van de bouten en halveer ze en snij de kipfilet in 4 stukken. Zeef de bouillon en voeg 1 liter met de kip toe aan de groenten. Laat de waterzooi stoven tot de aardappelen en kipdelen helemaal gaar zijn. Splits het ei. Het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt. Roer in een kommetje de eidooier los met de room. Haal de pan met waterzooi van het vuur, roer het roommengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het gerecht in diepe borden en bestrooi met de gehakte peterselie. Serveer er wat Belgisch brood bij.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 90 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

1 ui

2 preien

2 wortelen

5 stengels bleekselderij

1 venkel

1 bos krulpeterselie

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

Zout en peper uit de molen

4 kippenbouten

250 g kipfilet

500 g vastkokende aardappelen

25 g roomboter

1 ei

125 ml slagroom

Belgisch brood

 

Extra nodig: Grote pan, zeef 

Deel
Gerelateerd