Terug
Croque monsieur
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

2x 50 g boter

50 g bloem

500 ml volle melk

200 g Maaseyker kaas

200 g varkensham 

8 witte boterhammen

2 el mosterd

80 g geraspte Parmezaanse kaas

4 eieren

½ bosje bladpeterselie

Zonnebloemolie

Zout en peper

 

Extra nodig: Ovenschaal

Bereiding
Croque monsieur

Verwarm de oven voor op de grillstand. Smelt 50 g boter in een steelpan en schep de bloem erbij. Roer met een houten pollepel tot het vermengd is. Dit heet een roux. Bak de roux circa 2 minuten zodat de bloem gaar wordt en giet er vervolgens beetje bij beetje de melk door terwijl je blijft roeren met een garde. Breng de saus aan de kook en laat in circa 10 minuten al roerend dik en glad worden. Neem de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper. Dit is de bechamelsaus. Rasp de kaas en snij de ham in dunne plakken. Besmeer de boterhammen aan één kant met boter en aan de andere kant met mosterd. Beleg de mosterd-kant met de geraspte kaas, ham en een lepel bechamelsaus en leg er een onbelegde boterham op zodat het een tosti/croque wordt. Verwarm 10 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de croques in circa 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Neem vervolgens de croques uit de pan en leg in een ovenschaal. Giet de rest van de saus erover, verdeel de Parmezaanse kaas en bestrooi met een flinke snuf zwarte peper. Gratineer nog een paar minuutjes in de oven. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en snij de peterselie fijn. Bestrooi de croques met de peterselie en serveer met de spiegeleieren.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

2x 50 g boter

50 g bloem

500 ml volle melk

200 g Maaseyker kaas

200 g varkensham 

8 witte boterhammen

2 el mosterd

80 g geraspte Parmezaanse kaas

4 eieren

½ bosje bladpeterselie

Zonnebloemolie

Zout en peper

 

Extra nodig: Ovenschaal

Deel