Terug
Tomaten- geitenkaas clafoutis
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

50 ml crème fraîche 

4 eieren 

225 ml melk 

50 g bloem 

Zout en peper 

Boter of olijfolie voor invetten 

Bosje basilicum 

400 g snoeptomaatjes 

120 g Delicieux geitenkaas camembert 

50 g Delicieux extra oude geitenkaas 

 

Extra nodig: ronde quichevorm of ovenschaal (doorsnede circa 24 cm)

Bereiding
Tomaten- geitenkaas clafoutis

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop in een kom de crème fraîche, eieren, melk en bloem tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper. Vet de vorm of schaal in. Snij de basilicumblaadjes fijn en houd wat blaadjes over voor de garnering. Snij de geitenkaas camembert in plakjes en verdeel ze met de tomaten en basilicum over de ovenschaal. Rasp de extra oude geitenkaas en strooi het in de ovenschaal. Schenk het beslag in de ovenschaal en bak de clafoutis in ongeveer 30 minuten gaar. Leg de clafoutis op een plank of groot bord en strooi de overige basilicumblaadjes erover. 

 

TIPS 

U kunt de clafoutis natuurlijk ook gewoon met schaal en al op tafel zetten. Lekker met een groene salade erbij.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 15 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

50 ml crème fraîche 

4 eieren 

225 ml melk 

50 g bloem 

Zout en peper 

Boter of olijfolie voor invetten 

Bosje basilicum 

400 g snoeptomaatjes 

120 g Delicieux geitenkaas camembert 

50 g Delicieux extra oude geitenkaas 

 

Extra nodig: ronde quichevorm of ovenschaal (doorsnede circa 24 cm)

Deel