Terug
Witte chocolade scones
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

100 g witte chocolade 

50 g gepelde pistachenoten 

450 g bloem + extra om te bestuiven 

50 g poedersuiker 

1 zakje bakpoeder 

Snufje zout 

125 g koude boter 

250 ml karnemelk 

1 ei 

150 g mascarpone 

150 ml slagroom 

Delicieux abrikozenjam naar smaak

1 bosje munt 

 

Extra nodig: keukenmachine, uitsteker van circa 5 cm, bakpapier

Bereiding
Witte chocolade scones

Verwarm de oven voor op 220°C. Hak de witte chocolade in stukjes en de pistachenoten grof. Snij de boter in blokjes en schep de bloem, poedersuiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van de keukenmachine. Meng alles kort tot de boter en de bloem grove korrels vormen, schep de korrels over in een grote kom en giet de karnemelk erbij. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Kneed de witte chocolade en de pistachenoten door het deeg en maak er een bal van. Bestuif het aanrecht met bloem en druk de deegbal uit tot een plak van circa 2 cm dikte. Steek met een uitsteker de scones uit de deegplak. De rest van het deeg kunt u weer tot plak vormen en weer uitsteken. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei en klop de dooier los. Het eiwit gebruiken we niet. Bestrijk de scones met de losgeklopte eidooier en bak ze in circa 15 minuten goudbruin. 

Voor de zelfgemaakte clotted cream klopt u de slagroom half stijf. Spatel de slagroom door de mascarpone. Serveer de scones met clotted cream, abrikozenjam en de munt.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

100 g witte chocolade 

50 g gepelde pistachenoten 

450 g bloem + extra om te bestuiven 

50 g poedersuiker 

1 zakje bakpoeder 

Snufje zout 

125 g koude boter 

250 ml karnemelk 

1 ei 

150 g mascarpone 

150 ml slagroom 

Delicieux abrikozenjam naar smaak

1 bosje munt 

 

Extra nodig: keukenmachine, uitsteker van circa 5 cm, bakpapier

Deel