Terug
Lamsrack in kruidenkorst
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

2 lamsracks, half ingesneden (reken circa 100 tot 150 g p/p)

4 witte boterhammen

100 g geraspte Grana Padano  

1 bosje bladpeterselie

½ bosje rozemarijn

½ bosje tijm

2 el oregano

4 el mosterd

Griekse olijfolie

Zout en peper

1 sjalot

2 teentjes knoflook

½ bosje basilicum

1 el tomatenpuree

400 g tomatenblokjes uit blik

2 aubergines

4 bollen mozzarella

 

Extra nodig: ovenvaste braadpan, keukenmachine, keukenpapier, blokrasp

Bereiding
Lamsrack in kruidenkorst

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de lamsracks op een snijplank met de vetzijde naar boven. Snij de vetlaag lichtjes kruiselings in met een scherp mes. Breng de lamsracks op smaak met zout en peper. Verhit wat olijfolie in een ovenvaste braadpan en schroei de lamsracks dicht tot elke zijde voldoende gekleurd is. Zet de braadpan in de voorverwarmde oven en bak de lamsracks circa 7 minuten. Zorg dat het vlees met het vetlaagje naar beneden ligt. Verscheur het brood boven de kom van de keukenmachine en vermaal tot een grof broodkruim. Ris en pluk alle kruiden. Schep 20 gr Grana Padano en de rest van de ingrediënten voor de kruidenkorst, behalve de mosterd, in de kom van de keukenmachine en laat die enkele keren kort draaien tot de massa er mooi gemalen en groen uit ziet. Voeg een klein scheutje olijfolie toe. Giet het kruidenmengsel in een schaal. Haal de lamsracks uit de oven en wrijf het vlees in met mosterd. Haal de lamsrack door het kruidenmengsel en laat het vlees circa 10 minuten rusten. Verwarm de lamsrack nog circa 3 minuten in de oven en snij daarna de koteletten los van het rack. Serveer met de melanzane alla parmigiana.

 

Melanzane alla parmigiana: Aubergines met kaas uit de oven

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalot en pel en snij de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de basilicum fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot circa 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, basilicumtakjes en oregano toe en fruit nog circa 2 minuten. Schep de tomatenpuree erbij en verwarm nog 1 minuut. Schep de tomatenblokjes bij de ui en knoflook. Verwarm de tomatensaus circa 20 min. Snij de aubergine in plakken van circa 1 cm dik. Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan en frituur de plakken aubergine tot ze goudbruin zijn. Schep de plakken die klaar zijn op een schaal met keukenpapier om ze te laten uitlekken. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en de basilicumblaadjes.

Snij de mozzarella in plakjes. Rasp 80 g Grana Padano. Maak in een ovenschaal of op een bakplaat torentjes van de aubergine op de volgende wijze. Begin met een plakje aubergine, dan een dun laagje tomatensaus, daarna een dun laagje Grana Padano, een plakje mozzarella, gevolgd door een plakje aubergine. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laagje saus met flink wat geraspte Grana Padano.

Zet de torentjes 10 minuten voor het serveren in de oven op 200°C tot de mozzarella gesmolten is en de bovenkant mooi krokant en goudbruin gekleurd is.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

2 lamsracks, half ingesneden (reken circa 100 tot 150 g p/p)

4 witte boterhammen

100 g geraspte Grana Padano  

1 bosje bladpeterselie

½ bosje rozemarijn

½ bosje tijm

2 el oregano

4 el mosterd

Griekse olijfolie

Zout en peper

1 sjalot

2 teentjes knoflook

½ bosje basilicum

1 el tomatenpuree

400 g tomatenblokjes uit blik

2 aubergines

4 bollen mozzarella

 

Extra nodig: ovenvaste braadpan, keukenmachine, keukenpapier, blokrasp

Deel