Terug
Citroentulband met limoncelloglazuur
Informatie
- aantal : 10 personen
- bereidingstijd : 90 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

300 g roomboter + extra voor invetten

250 g bloem + extra voor bestuiven

4 takjes tijm

530 g poedersuiker

Mespunt zout

4 eieren

Rasp van 2 citroenen

80 ml citroensap

4 tl bakpoeder

1 el limoncello

½ el kokend water

 

Extra nodig: tulbandvorm (inhoud circa 1,6 liter), keukenmachine, zeef

Bereiding
Citroentulband met limoncelloglazuur

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de vorm met bloem. Laat de boter langzaam smelten. Ris de blaadjes van 2 tijmtakjes. Hak 2 tl tijmblaadjes heel fijn. Bewaar de overige tijm voor garnering. Mix de gesmolten boter met 370 g van de poedersuiker en het zout tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en de citroenrasp- en sap. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de beslagkom en spatel het erdoor. Doe het beslag in de tulbandvorm en bak de cake 10 minuten in de hete oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 150°C en bak  de cake nog circa 60 minuten of tot dat hij gaar is (test dit met een satéprikker). Stort de tulband op een platte schaal en laat helemaal afkoelen.

Roer in een kommetje de limoncello met de overige poedersuiker en het kokende water tot een glazuur. Schenk het over de afgekoelde cake. Garneer de tulband met de achtergehouden tijm en eventueel wat citroenrasp.

 

  

Informatie
- aantal : 10 personen
- bereidingstijd : 90 minuten
- wachttijd : 0 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

300 g roomboter + extra voor invetten

250 g bloem + extra voor bestuiven

4 takjes tijm

530 g poedersuiker

Mespunt zout

4 eieren

Rasp van 2 citroenen

80 ml citroensap

4 tl bakpoeder

1 el limoncello

½ el kokend water

 

Extra nodig: tulbandvorm (inhoud circa 1,6 liter), keukenmachine, zeef

Deel