Terug
Geroosterde honing herfstgroenten
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 40 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 3 el heldere honing

- ½ kleine bolpompoen

- 2 tl paprikapoeder

- 3 takjes tijm

- 2 pastinaken

- 3 oerpenen

- 1 venkelknol

- 2 rode uien

- 4 knoflookteentjes

- Scheut olijfolie extra vierge

- Zout

- Versgemalen peper

 

Extra benodigdheden: oven, grote mengkom, bakplaat, bakpapier

 

Bereiding
Geroosterde honing herfstgroenten

Verwarm de oven voor op 220°C. Maak een dressing van de honing, olijfolie, tijm, paprikapoeder, royaal zout en versgemalen peper. Schil en snij de pompoen in halve maantjes. Schil en snij de pastinaak in reepjes van circa 10 centimeter. Schil en snij de wortelen in reepjes van circa 10 centimeter. Verwijder de stelen en het kontje van de venkel. Verwijder de harde kern. Snij de venkelknol in achten. Pel en snij de rode uien in vieren. Pel de knoflook. Meng de groenten met de dressing tot ze met een honinglaagje zijn bedekt. Spreid ze uit op een grote met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze circa 40 minuten in de oven. Schep ze een of twee keer om.

Roberta maakte ook nog het stevige hersfsgrecht 'Tagliatelle met wild zwijn, chocolade en oesterzwammen', kijk voor dat recept op deze link: http://www.carlostvcafe.nl/recepten/25/tagliatelle_met_wild_zwijn_chocolade_en_

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 20 minuten
- wachttijd : 40 minuten
- menugang : bijgerecht
Benodigdheden

- 3 el heldere honing

- ½ kleine bolpompoen

- 2 tl paprikapoeder

- 3 takjes tijm

- 2 pastinaken

- 3 oerpenen

- 1 venkelknol

- 2 rode uien

- 4 knoflookteentjes

- Scheut olijfolie extra vierge

- Zout

- Versgemalen peper

 

Extra benodigdheden: oven, grote mengkom, bakplaat, bakpapier

 

Deel