Terug
Tagliatelle met wild zwijn, chocolade en oesterzwammen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 sjalotten

- 2 stengels bleekselderij

- 1 wortel (medium winterpeen)

- 50 g roomboter

- 1 takje tijm

- 2 el bloem

- 2 blaadjes laurier

- 400 g wild zwijn poulet

- 250 ml rode wijn

- 350 ml wild fond

- 400 g tagliatelle

- 150 g oesterzwammen

- 40 g pure chocolade minimaal 70%

- 50 g gehakte brazil nuts

- 50 g grana padano

- Olijfolie extra vierge

- Zout

- Versgemalen peper

Extra benodigdheden: braadpan met dikke bodem, pasta pan, grote koekenpan, vergiet, dunschiller.

 

 

Bereiding
Tagliatelle met wild zwijn, chocolade en oesterzwammen

Pel en snij de sjalotten. Schil en snij de bleekselderij in blokjes. Schil en snij de wortel in blokjes. Verwarm de boter en een scheut olijfolie in een braadpan en fruit hierin de sjalot, bleekselderij, wortel, tijm en laurier. Laat de wild zwijn poulet op kamertemperatuur komen en bestrooi met bloem. Bak de wild zwijn poulet in de pan bij de sjalotten tot deze rondom bruin is en blus dan af met de rode wijn. Laat de rode wijn verdampen. Giet de wild fond erbij en laat circa 1 uur op middelhoog vuur stoven. Als het te droog wordt, giet je er nog wat water bij. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de oesterzwammen in reepjes.

 

Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de oesterzwammen circa 5 minuten gaar op middelhoog vuur. Hak de chocolade in stukjes. Breng de wild zwijn stoof op smaak met zout, versgemalen peper en de gehakte chocolade. Voeg de wild zwijn stoof (het vlees en een beetje saus) toe aan de oesterzwammen. Giet de tagliatelle af en schep bij het wild zwijn. Schep circa 1 minuut om. Hak de nootjes grof met een scherp mes. Schaaf de grana padano met de dunschiller. Breng op smaak met geschaafde grana padano en de gehakte nootjes.

 

Roberta maakte ook nog heerlijke geroosterde herfstgroenten met honing.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 2 sjalotten

- 2 stengels bleekselderij

- 1 wortel (medium winterpeen)

- 50 g roomboter

- 1 takje tijm

- 2 el bloem

- 2 blaadjes laurier

- 400 g wild zwijn poulet

- 250 ml rode wijn

- 350 ml wild fond

- 400 g tagliatelle

- 150 g oesterzwammen

- 40 g pure chocolade minimaal 70%

- 50 g gehakte brazil nuts

- 50 g grana padano

- Olijfolie extra vierge

- Zout

- Versgemalen peper

Extra benodigdheden: braadpan met dikke bodem, pasta pan, grote koekenpan, vergiet, dunschiller.

 

 

Deel