Terug
Panna cotta met appel-perenstroop appeltjes
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 24 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

- 50 g suiker
- 40 g bloem 
- 250 ml karnemelk
- 400 ml slagroom
- 2 appels
- 1 el suiker
- 50 ml appelsap
- 50 g boter
- 2 el appel-perenstroop
- scheutje olijfolie

Bereiding
Panna cotta met appel-perenstroop appeltjes

Karnemelk panna cotta
Schep de suiker in een steelpan met dikke bodem. Maak een mengsel van de bloem en de 150 ml slagroom. Roer goed door. Roer met een garde de karnemelk en het bloem mengsel door de suiker. Verwijder goed de klontjes. Roer nu met de garde de rest van de slagroom erdoor. Verwarm nu het mengsel en blijf roeren tot het vla dikte heeft. Blijf circa 10 minuten met de garde roeren om de bloem te laten garen. Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Zuid Limburgse Appel-perenstroop appeltjes
Schil de appels en maak er met een kleine lepel of ijsschepje bolletjes van. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de appelbolletjes goudbruin. Voeg de suiker toe en karamelliseer de bolletjes door de pan in beweging te houden. Blus af met een scheutje appelsap en voeg de boter en de appel-perenstroop toe. Schep de appelbolletjes uit de pan.


Serveren
Schep de appelbolletjes over de opgestijfde panna cotta.

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 24 minuten
- wachttijd : 240 minuten
- menugang : na
Benodigdheden

- 50 g suiker
- 40 g bloem 
- 250 ml karnemelk
- 400 ml slagroom
- 2 appels
- 1 el suiker
- 50 ml appelsap
- 50 g boter
- 2 el appel-perenstroop
- scheutje olijfolie

Deel