Terug
Koolsalade met ingemaakte radijs en aardappel
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 300 g radijs
- 0,5 l water
- 100 ml azijn
- 2 el suiker
- 2 takjes rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- 4 vastkokende aardappels
- 1 teentje knoflook
- 1 witte kool
- 2 el hangop
- 0,5 citroen
- 1 rode paprika
- 2 el brazil nuts
- 0,5 bosje bieslook
- 2 scheutjes olijfolie
- zout
- versgemalen peper

Bereiding
Koolsalade met ingemaakte radijs en aardappel

Radijs
Snij de radijsjes in dunne plakjes. Breng in een steelpan het water met de azijn, suiker, 1 takje rozemarijn, het laurierblaadje en de radijsjes aan de kook. Zet het vuur uit zodra het vocht kookt en laat de radijsjes 10 minuten in het vocht marineren.


Aardappel
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij een klein plakje in de lengte van de aardappel af zodat deze niet rolt tijdens het snijden. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel op circa 5 millimeter van elkaar af. Snij deze inkepingen niet helemaal door. Er ontstaat nu een soort harmonica. Doe dit bij alle aardappels. Verwarm in een steelpan een scheutje olijfolie met een teentje knoflook en een takje rozemarijn. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de kruidenolie in de inkepingen van de aardappels. Bestrooi de aardappels met zout. Verwarm de aardappel circa 30 minuten in de oven tot deze goudbruin is.


Koolsalade
Snij de buitenste bladeren van de kool in vieren zodat er 4 koolbakjes ontstaan. Snij de rest van de kool in dunne reepjes en meng met olijfolie, hangop, het sap van de halve citroen, zout en versgemalen peper. Snij de paprika in reepjes. Meng de paprika door de koolsalade. Snij de noten fijn. Snij de bieslook fijn. Schep de salade in de koolbakjes. Verdeel de radijs over de salade. Bestrooi de salade met de noten en de bieslook.

 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 30 minuten
- wachttijd : 30 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

- 300 g radijs
- 0,5 l water
- 100 ml azijn
- 2 el suiker
- 2 takjes rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- 4 vastkokende aardappels
- 1 teentje knoflook
- 1 witte kool
- 2 el hangop
- 0,5 citroen
- 1 rode paprika
- 2 el brazil nuts
- 0,5 bosje bieslook
- 2 scheutjes olijfolie
- zout
- versgemalen peper

Deel