Terug
Risotto bitterballen
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

- 1 ui

- Scheutje olijfolie

- 100 g boter

- 500 g risottorijst

- 550 ml witte wijn

- 2 l runderbouillon

- 100 g geraspte parmigiano reggiano

- 250 g buffelmozzarella

- 250 g gorgonzola piccante

- 2 eieren

- 100 g beschuit, fijngemalen

- Zout & peper

 

Extra benodigdheden: braadpan met dikke bodem, frituurpan met frituurolie, ijsschep, keukenpapier, bakje van de staafmixer om beschuit in fijn te malen.

Bereiding
Risotto bitterballen

Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui hier circa 5 minuten in tot deze glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak circa 3 minuten onder continu roeren. Blus af met 150 ml witte wijn en blijf roeren tot de wijn is opgenomen door de risottorijst. Schep lepel voor lepel de bouillon door de risottorijst, blijf roeren in de pan. Dit duurt circa 15 tot 17 minuten. Neem de pan van het vuur. Roer een klontje boter en de parmigiano reggiano door de risottorijst en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de risottorijst op een plaat en laat afkoelen in de koelkast. Snij de buffelmozzarella en de gorgonzola picante in blokjes. Verwarm de frituurpan voor op 180° C. Maak een ijsschep en je handen nat met water. Vul de ijsschep met de afgekoelde risottorijst. Maak een gat ter grootte van je duim en vul met een blokje mozzarella of gorgonzola piccante. Maak de bovenkant dicht met de risottorijst. Kneed tot een mooie ronde bal. Klop de eieren los. Haal de risottobal door de eieren en rol hem door het fijngemalen beschuit. Frituur de ballen tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 40 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hapje
Benodigdheden

- 1 ui

- Scheutje olijfolie

- 100 g boter

- 500 g risottorijst

- 550 ml witte wijn

- 2 l runderbouillon

- 100 g geraspte parmigiano reggiano

- 250 g buffelmozzarella

- 250 g gorgonzola piccante

- 2 eieren

- 100 g beschuit, fijngemalen

- Zout & peper

 

Extra benodigdheden: braadpan met dikke bodem, frituurpan met frituurolie, ijsschep, keukenpapier, bakje van de staafmixer om beschuit in fijn te malen.

Deel
Gerelateerd