Terug
Pizza bianca
Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

-250 g bloem

- 0,5 tl zout

- 150 ml lauw water

- 0,5 tl suiker

- 6 g bakkersgist (vers te halen bij de bakker)

- 1,5 el olijfolie extra vergine

- 200 g chèvre doux

- 100 ml melk

- 150 g mascarpone

- Zout & peper

- 100 g mortadella Bologna

- 2 rode uien

- ½ courgette

- Scheutje olijfolie

- 1 bosje basilicum

 

Extra benodigdheden: deegroller, bakpapier, stekerset

Bereiding
Pizza bianca

Zeef de bloem met het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Meng het lauwe water met de suiker en de bakkersgist tot het is opgelost. Giet het watermengsel in het kuiltje en kneed met je handen de bloem door het water. Voeg de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 30 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur in een kom die is afgedekt met een vochtige doek. Rol het deeg tot een grote lap van maximaal 5 millimeter met de deegroller. Steek kleine pizza’s uit de lap met een steker of glas. Roer de geitenkaas los met een scheutje melk en de mascarpone. Breng de geitenkaas op smaak met zout en peper. Snij de mortadella in flinterdunne reepjes. Pel en snij de rode uien in ringen. Snij de courgette in plakjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de uien en de courgette circa 6 minuten op middelhoog vuur. Snij de basilicum in reepjes. Verdeel de geitenkaas over de helft van de pizzabodems. Leg hier courgette, uien en mortadella op. Leg op de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Serveren
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de pizza in circa 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Verdeel de basilicum over de pizza. 

 

Informatie
- aantal : 4 personen
- bereidingstijd : 45 minuten
- wachttijd : 60 minuten
- menugang : hoofd
Benodigdheden

-250 g bloem

- 0,5 tl zout

- 150 ml lauw water

- 0,5 tl suiker

- 6 g bakkersgist (vers te halen bij de bakker)

- 1,5 el olijfolie extra vergine

- 200 g chèvre doux

- 100 ml melk

- 150 g mascarpone

- Zout & peper

- 100 g mortadella Bologna

- 2 rode uien

- ½ courgette

- Scheutje olijfolie

- 1 bosje basilicum

 

Extra benodigdheden: deegroller, bakpapier, stekerset

Deel